Popupen, gårdagens snyltare är dagens konkurrensfördel

Vad får vi i hyra? 

Hur länge stannar dom? 

Vi orkar inte med korta hyreskontrakt, det kräver bara mer jobb.

Kan de betala för elinstallationen i butiken?

Nej tack vi vill bara ha kända varumärken!

Detta är vår vardag trots att vi endast försöker hjälpa fastighetsägarna att fylla de växande till antal lediga lokaler. Vad fastighetsägarna nu inte inser att det råder marknadseknomi på kortidsavtalsmarknaden. Inga av våra kunder vill eller kommer ta en lokal bara för att, de vet exakt vart de vill vara och de vet sitt värde för de har analyserat sin bransch och marknad för att kunna leverera den bästa produkten som de anser att konsumenten efterfrågar. Så idag bör man som fastighetsägare fråga sig hur många följare har dom på sociala medier istället för att fokusera på vad de kan betala i hyra.

Tänk vad man som fastighetsägare kan leverera mervärde till sina befintliga hyresgäster genom att våga ta in ett nytt koncept som får komma in och lära sig marknaden och testa sina vingar i verkligheten. Fastighetsbranschen bör se sig själva mer som en inkubator för att våga odla fram sina egna unika stjärnor att etablera än att bara tro att allt är som vanligt och det är höga hyror som är beviset för ett köpcentrums framgång,

Vi jobbar dagligen fram nya idéer för att hitta nyheter att leverera till våra kunder som kan vara ingrediensen som bygger köpcentrumets varumärke och attraktivitet, för de hyresägster som finns där idag tar man för givet och tyvärr så hämmas de små av att kostnaderna läggs på hyra istället för utveckling av butikens leverans och upplevelse. Detta ihop med hur vi så stark från ägare styr hur saker och ting ska se ut från i gångstråken, ingen får växa ut och ingen får höras, ingen får störa bilden för man tror att konsumenterna inte klarar av det. Men om man verkligen tror att det är köpcentrumets ägare som bäst vet vilka tider på dygnet som säljer jeans bäst så gör man bäst i att lägga alla pengar på att ha en stor personalpool för att täcka alla tider. Tror nämligen inte att konsumenterna skulle ta illa vid sig om vissa butiker likt en stad kan ha andra öppettider för att man själv vet när man ska maximera försäljningen så att den omsättning man gör inte gå till personal som står sysslolösa.

Det är därför flera av de som har en väl utvecklad förståelse om popupens fördelar idag inte vill se sig i köpcentrum utan man vill in i staden där man kan få skapa en unik produkt som är helt utifrån konsumenten, det är den relation som blir unik för kunden.

Kommentarer

mood_bad
  • Inga kommentarer ännu.
  • chat
    Lägg till en kommentar
    Translate »